Piercing Info en Nazorg Magda Roelofs

Algemene informatie:

De minimale leeftijd voor het piercen is 16 jaar met toestemming van ouder of voogd. 18 jaar en ouder hebben geen toestemming nodig van ouder of voogd.
ID-kaart, rijbewijs of paspoort zijn verplicht om mee te nemen voor toestemmings verklaring. (onder de 18, legitimatie bewijs ouder of voogd)
De genezingstijd van een piercing verschilt per piercing en per persoon. Algemene gezondheid en lichamelijke condities spelen hierbij een rol. Persoonlijke hygiëne is tijdens de genezingstijd van de piercing absoluut noodzakelijk. Direct na het piercen kan de gepiercete plek rood worden en flink opzwellen. Gedurende de genezingstijd moet het sieraad voortdurend ruimte hebben en niet te strak of te los zitten. De piercing moet worden beschouwd als een wond en ook zodanig behandeld worden. Voor een zo goed mogelijke genezing moeten de volgende regels in acht genomen worden.

Navel, tepel, wenkbrauw en tragus piercing:

Raak de piercing zo min mogelijk aan met de handen wanneer deze niet na behandeld dient te worden. Was de omgeving van de wond 2 x per dag met een milde on-geparfumeerde zeep en spoel deze daarna met schoon water na. Dep de omgeving van de wond droog met een schone handdoek of tissue. Houd de piercing na het wassen zoveel mogelijk droog. Smeer geen zalf, vaseline of iets dergelijks op de wond. Ook geen Sterilon of Betadine. Draag geen pleister meer over de piercing, behalve kortdurend, indien nodig tijdens sportactiviteiten. Draag geen strakke kleding over je piercing. Vermijd tijdens het genezingsproces contact met zwemwater, bubbel- en stoombaden en felle zon. Neem bij extreme roodheid, zwelling, bloeding, pussen, kleurverandering, uitgroei- of afstotingsverschijnselen van de wond of pijn altijd contact op met de huisarts. Niet aan de piercing draaien, dit gaat van zelf.

Tong, lip, madonna en labret piercing:

De eerste dagen kan je wondje gaan opzwellen. Om dit te verminderen kun je bv. koelen d.m.v. ijsblokjes in je mond te laten smelten. De eerste paar dagen kun je een beetje moeite hebben met bv. praten, eten en drinken. Het is daarom aan te raden vloeibaar te eten. Dit kan zijn: yoghurt, vla, pap, soep of eventueel baby voeding. Kijk uit met alcohol en rook zo min mogelijk tijdens de genezing. Na het eten, roken en drinken je mond spoelen met mondwater (anti-bacterieel) Kussen of elk ander oraal contact moet tijdens de genezing vermeden worden.