Aftercare met polyurethaan folie:

Deze tattoo nazorg folie helpt je tattoo zo snel en mooi mogelijk te genezen. Door de folie droogt je tattoo niet uit en heeft je tattoo alle rust om te helen. Je tattoo geneest eigenlijk in z’n eigen wondvocht. De folie beschermt en verzorgt dus. De zelfklevende folie komt uit de moderne wondverzorging. Daar wordt het ook wel wondfolie genoemd en bijvoorbeeld gebruikt voor het genezen van brandwonden. Die mogen, net als jouw tattoo, absoluut niet uitdrogen. In tegenstelling tot de huishoudfolie, blijft deze meerdere dagen als een tweede huid op je tattoo zitten. In de folie zitten héle kleine gaatjes, dat zijn microperforaties. Die zorgen ervoor dat de folie kan ademen, zodat er zuurstof bij je tattoo kan komen. Maar ook dat je wond kan wasemen, of makkelijker gezegd, z’n dampen kwijt kan. Die gaatjes zijn zodanig gemaakt dat er wel iets uit kan, maar niets er in. Op de zuurstof na dan...Je bent volledig beschermd tegen invloeden van buitenaf zoals bacteriën, stof, honden- of kattenharen en vies water. Je kan er gewoon mee douchen. Maar in bad of zwemmen is niet toegestaan. Zolang de folie op je tattoo zit, hoef je niet na te denken over het schoonmaken van je tattoo of over het insmeren van je tattoo met zalf. Dat ga je pas doen als je de folie eraf haalt.

Hoe lang laat je de polyurethaan folie zitten?
Deze Polyurethaan folie kan je zeker 3 tot 5 dagen laten zitten. Je hebt dan een paar dagen geen omkijken naar je tattoo. Probeer de Polyurethaan folie wel echt minimaal drie dagen te laten zitten. Dan heeft je lichaam de kans om de huid al goed te repareren, waardoor je geen korstjes krijgt als je de folie eraf haalt. Hoe langer je de folie laat zitten, hoe beter je tattoo onder de folie geneest en hoe langer je kan genieten van alle voordelen van de folie. En hoe minder kans op korstvorming. Je zal merken dat je tattoo vrijwel meteen gaat vervellen als je de folie eraf hebt gehaald.
Hoe verwijder je de polyurethaan folie?
Zorg dat jij je handen eerst héél goed wast, alvorens je de folie er af gaat halen. Wat je absoluut niet moet doen is de folie er in een ruk aftrekken als een soort harsstrip. Dat voelt niet fijn en is niet bevorderlijk voor je tattoo. Je pulkt eerst rustig een hoekje los en vervolgens ga je de folie lang maken, stretchen. Het gaat nóg makkelijker als je de folie eerst warm maakt door b.v. even onder de douche te gaan staan. Wanneer de folie verwijderd is ga je het goed schoonmaken met milde ongeparfumeerde zeep. Daarna kan jij je tattoo verzorgen met Bepanthen zalf.

Instructie en nazorg filmpje.

Hier wordt stap voor stap uitgelegd hoe je deze folie kunt verwijderen.

Wondvocht onder de folie.

Hier hoef je geen zorgen over te maken.
Als er ook nog wat inkt uit je tattoo komt, kan het er een beetje schmutzig uit zien. Dat is de reden voor sommige mensen om het eraf te halen. Dat is zonde.
Hoe langer je de folie laat zitten, hoe beter je tattoo onder de folie geneest en hoe langer je kan genieten van alle voordelen van de folie. En hoe minder kans op korstvorming. Je zal merken dat je tattoo vrijwel meteen gaat vervellen als je de folie eraf hebt gehaald.

Wondvocht onder de folie II.

En nog een voorbeeld. Hier hoef je geen zorgen over te maken.

De folie nadat deze eraf is gehaald.

Een leuk idee om dit voorzichtig en mooi te laten drogen en misschien in te lijsten?

Animatie