HTML | DOM Window Print() method

TATTOO NABEHANDELING TEAM TATTOO HERCO

 

De genezingstijd van een tatoeage bedraagt ongeveer een week.
Algemene gezondheid en lichamelijke conditie spelen hierbij een rol.
Tijdens het genezingsproces kan een tatoeage gaan jeuken. Persoonlijke hygiëne is tijdens de genezingstijd van de tatoeages absoluut noodzakelijk. Direct na het tatoeëren is de getatoeëerde plek afgedekt met vettige zalf en transparante folie. Raak de tatoeage zo min mogelijk aan wanneer deze 
niet na behandeld dient te worden zoals hieronder. Na ongeveer 2 tot 3 uren de folie verwijderen en de tatoeage daarna goed wassen met lauw water en milde on geparfumeerde zeep totdat alle zalf resten weg zijn. (je moet je tatoeage net zo stevig wassen zoals jij je handen zou wassen, wees dus 
niet bang, je wast hem er echt niet meer af) Goed naspoelen tot alle zeep en zalf resten weg zijn en totdat je huid weer normaal aanvoelt en niet meer glibberig is van de zeep of zalf. (dit is absoluut noodzakelijk) De getatoeëerde plek daarna nog even met koud water naspoelen voor een betere doorbloeding en snellere en mooiere genezing. Op deze manier kunnen ook de poriën goed samentrekken. Hierna de tatoeage voorzichtig droog deppen met een schone handdoek of een tissue. (niet wrijven) 

Tip: 
Het is voor je tatoeage en de genezing beter als je deze, iedere keer na het wassen, een uurtje aan de lucht laat drogen. Daarna de tatoeage dun, maar zorgvuldig insmeren / masseren met zalf * (breng echt een dun laagje zalf aan, de tatoeage moet zeker kunnen ademen) Herhaal het wassen, naspoelen, droog deppen, laten luchten en het aanbrengen van de zalf 2 a 3 x per dag voor 7 dagen lang. Vooral niet langer. Je huid heeft de tijd nodig om verder te genezen zonder de zalf en dergelijke. (er kunnen zich na een paar dagen velletjes gaan vormen, dit hoort allemaal bij het genezingsproces.) Indien nodig, als je tatoeage erg droog aanvoelt, tijdens de eerste week, mag je de tatoeage een keer extra insmeren. Doe dit altijd met schone handen en was dan ook eerst je tatoeage voordat je er zalf op doet. Tijdens de genezing, geen zon- en of zonnebank, niet zwemmen, geen sauna of bubbel-baden en geen wol over je tatoeage dragen en goed oppassen met vuil, smeer, stof, olie, huisdieren en dergelijke. Belangrijk is ook dat je er voor zorgt dat je tatoeage niet wordt geïrriteerd door schurende kleding. Als jij je aan deze regels houdt en er niet van afwijkt, zal je tatoeage optimaal genezen. Voor zeep adviseren wij Unicura aan, maar wel uit een pompje. (Maar nagenoeg alle zepen uit een pompje zijn goed, als het maar niet vol zit van parfums en PH nutraal is.) 

De GGD / RIVM goedgekeurde zalf die wij al jaren adviseren is Bephanten (baby)zalf
Echter willen de instanties GGD en RIVM nog wel eens op hun bevindingen terug komen.... Dus het kan zomaar zijn dat dit over een paar maanden / jaren weer door de GGD / RIVM wordt herzien. Een voorbeeld dat deze instanties niet erg duidelijk hierin zijn, staat te lezen op de website: 
https://www.rivm.nl/hygienerichtlijnen/tatoeeren
Waarvan hieronder een pasage:
"Met een aftercareproduct dat voldoet aan de Wet op de medische hulpmiddelen (dit is te herkennen aan een CE Conformité Européenne -logo op de verpakking) of dat is opgenomen in het Register Verpakte Geneesmiddelen, te herkennen aan een RVG Register Verpakte Geneesmiddelen -nummer op de verpakking en waarbij uit het gebruiksvoorschrift blijkt dat deze geschikt is voor een toepassing waarbij deze in aanraking komt met de beschadigde huid. Op basis van de eerdere positieve lijst aftercareproducten is ook Bepanthem Zalf toegelaten als aftercareproduct, tenminste zolang deze richtlijn als veiligeidscode is aangewezen in de Warenwetregeling aanwijzing veiligheidscodes tatoeëren en piercen."

Download in PDF

Polyurethaan folie. Instructie en nazorg filmpje.