Laser Info en Nazorg Magda Roelofs

Algemene informatie:

Voor de behandeling met het TSR PRO LASER apparaat voor vermindering van tatoeage. Deze wordt door een opgeleid professional uitgevoerd. Ik ben erop gewezen dat het hierbij om een cosmetisch-esthetische behandeling gaat. De aangewezen vertegenwoordiger heeft mij uitvoerig geinformeerd over de contra indicaties en mogelijk bijwerkingen zoals: huidirritatie, huidverkleuring, rood worden van de huid, zwellingen, lichte verbranding zeldzame pigment verschuivingen, blaren, opzwellen van al aanwezige littekens, korstjes, blauwe plekken, medicijn gebruik, niet harsen of epileren en dergelijke. Ik heb de behandelaar ingelicht over door mij ondergaande voorbehandling in het te behandelen gebied (in het bijzonder huid-injecties, (gedeeltelijke) facelift) en verklaar volledig gezond te zijn. Tevens ben ik mij bewust dat de tatoeage, inclusief het bijwerken hiervan, minimaal 6 maanden oud moet zijn alvorens de behandelaar kan gaan laseren. Eventuele tussentijdse lichamelijke dan wel geestelijke veranderingen meld ik aan de behandelaar om nadelige effecten eventueel te voorkomen. Verder ben ik erop gewezen dat meerdere behandelingen nodig zullen zijn om tot een bevredigend resultaat te komen. Ook ben ik geïnformeerd over het feit dat het niet mogelijk is een zeker behandelingsperspectief en eindresultaat met absolute zekerheid te voorspellen. Daar ieder mens en dus iedere huid anders is en dus anders kan reageren op de door u verkregen behandeling, kunnen wij hiervoor niet aansprakelijk worden gehouden. Het wordt u aangeraden eerst een specialist te raadplegen wanneer u 1 of meerdere keren een van genoemde aandoeningen heeft. De behandelde huid is een aantal weken na de behandeling weer hersteld en eventuele “cover up” is al snel weer mogelijk. In de regel zijn 2  tot 12 behandelingen nodig voor een goed resultaat. Wel is het hierbij belangrijk je aan de door ons gestelde adviezen te houden (nabehandeling, zon, etc) Vroeger werd er veel schade aan de huid toegebracht bij het verwijderen van tatoeages, maar door de allernieuwste techniek waar wij mee werken is dit nagenoeg verleden tijd. 

Huidtypen:

Er bestaan vier huidtypen. 

  • Huidtype 1: Lichte huid, vaak met sproeten, rossig of lichtblond haar en grijsblauwe ogen. Zij verbranden heel snel (zonnebrand) door ultraviolette straling in zonlicht en worden niet bruin. 
  • Huidtype 2: Lichte huid, blond haar en blauwe ogen. Ze verbranden vrij snel en worden langzaam bruin. 
  • Huidtype 3: Licht getinte huid, donker tot bruin haar en vrij donkere ogen. Ze verbranden niet gauw en worden gemakkelijk bruin. 
  • Huidtype 4: Getinte huid, donker haar en donkere ogen. Zij verbranden bijna nooit.

Laser nabehandeling:

Na het laseren wordt de behandelde plek afgedekt met een verband en bepanthen zalf. Na 2 à 3 uur de plek wassen zonder zeep, droog deppen, even aan de lucht laten drogen en dun insmeren met bepanthen zalf. Dit 1 à 2 keer per dag herhalen voor 2 tot 3 dagen lang, afhankelijk van de genezing. Verder schoon en droog houden. Door de laser warmte kan tot 24 uur na de behandeling een reactie van de huid optreden in de vorm van warmte, lichte roodheid en uitdroging / blaasjes. Warmte en roodheid verdwijnen snel, uitdroging en blaasjes zullen na 2 - 14 dagen hersteld zijn. Uitdrogen van de plek kan geen kwaad, maar vermijd dikke korsten (hier niet aan krabben anders kan het gaan ontsteken en dit kan een litteken vormen). Jeuk is normaal na de behandeling. Totdat er compleet herstel is mag er geen volgende behandeling op de zelfde plek worden gegeven. Bij constatering van onvoldoende herstel, dit graag op tijd aan ons doorgeven. Voorkom blootstelling aan hoge temperaturen zoals zon, sauna en hete douche. Als je toch in de zon wilt / moet gebruik dan een sunblock van tenminste factor 30. Voorkom de eerste week pittig voedsel en 2 maand cosmetica en medicijnen die hormonen bevatten op de behandelde plek. Drink tijdens de genezing dagelijks een ruime hoeveelheid water, dit zorgt voor een betere afvoer van het residu als je extreem allergische reacties hebt, bel dan je huisarts.