Tattoo prijzen en wachttijden.

De prijs van een tattoo en de wachttijd kunnen wij helaas niet geven via telefoon, mail of social media. Er komt vanzelfsprekend meer bij kijken dan de afbeelding op zich. Wij hebben met meerdere factoren te maken voordat wij jou een prijs kunnen geven. O.a.
•De grootte en soort tattoo:
Al stuur je een foto van een tattoo, dan is het nog niet precies in te schatten. Geen arm of been is identiek, dit is afhankelijk van de persoon waar de tattoo op gezet wordt.
•De bewerkelijkheid van de tattoo:
Dit kan op veel punten al een verschil in de prijs geven. Wij houden rekening met de vormen van je lichaam zodat de tattoo het best tot zijn recht komt. Kleine tatoeages kunnen vaak niet nog kleiner.
•Plek op het lichaam:
Elke plek op het lichaam is anders. Een kuit b.v. werkt voor ons veel makkelijker en daardoor ook sneller dan b.v. de binnenkant van een bovenarm. De kuit zal dan in het algemeen goedkoper zijn bij een zelfde soort tattoo.
•Foto realistisch of old skool, kleur of zwart/wit, enz.:
Er zijn zoveel verschillende stijlen waar jij wellicht nog niet aan gedacht hebt.
Daarom willen wij je graag persoonlijk spreken, om samen van gedachten te wisselen en zo voor èn met jou een unieke tattoo te realiseren.
Voor alle duidelijkheid: Als je denkt om een sleeve of compleet rugstuk te laten tatoeëren voor minder dan duizend euro, dan ben je niet realistich aan het denken.
•Wachttijden:
Wij doen er alles aan de wachttijd zo kort mogelijk te houden, maar zijn uiteraard ook afhankelijk van jouw agenda.
•Prijs stijging door o.a. nieuwe REACH-proof inkten:
Vanaf 04-01-22 zijn alle tattoo inkten, die wij als Europese tatoeëerders voorheen gebruikten, in heel Europa verboden! Hierdoor moesten de inktproducenten nieuwe tattoo inkten ontwikkelen en zijn deze prijzen met 150% tot soms wel 200% gestegen. Ook hebben wij onze voorraad tattoo inkten van 2021 (ruim 125 flesjes die volgens vele geleerden nog zeer goed waren) moeten vernietigen/weggooien, wat voor ons een enorme kostenverlies is geweest. Wij hebben veel moeten investeren in nieuwe software e.d. omtrent de nieuwe NEN-17169 én REACH regelgeving en inkpaspoort. Tevens is ook de gasprijs gestegen.  En dan hebben wij het nog niet eens over het verlies van bijna 6 maanden gesloten moeten zijn i.v.m. de Corona pandemie.
Dit alles bij elkaar betekend voor jullie als klant, dat wij vanaf 1 januari 2022 helaas een prijsstijging moeten doorvoeren. Ook al heb jij nu bij jouw gemaakte afspraken op je formulier een bepaald (uur)tarief staan, dan zal dat (uur)tarief aan de huidige economische omstandigheden moeten worden aangepast, zie de algemene voorwaarden (punt 12) waar je bij het maken van je afspraak voor hebt getekend. In het algemeen geldt dat er een prijsstijging tussen de 5% en 15% zal plaatsvinden afhankelijk van wanneer jou originele afspraak is gemaakt. Meer hierover wanneer jij op je afspraak komt.

Annoying for tattoo artists